Conform Wikipedia, termenul de cafea de specialitate se foloseste pentru a descrie boabele cu cel mai bun gust, care sunt cultivate în microclimate speciale și sunt remarcabile datorită corpului plin, a notelor deosebite de gust și a numărului redus de defecte....
Metode de prajire a cafelei
Prajirea cafelei Prajirea cafelei este una dintre cele mai importante etape pentru a obtine in ceasca o licoare plina de arome! Modul in care cafeaua este prajita, afecteaza atat aromele cat si calitatea produsului final. Exista mai multe metode de prajire, iar unele...
Procesarea cafelei
Metode de procesare a boabelor de cafea De fiecare data când cumperi un pachet de cafea de specialitate, vezi că pe eticheta cafelei scrie un lucru foarte important pentru cunoscătorii de cafea. Este vorba de despre procesarea cafelei - o etapă foarte importantă în...
Cafeaua din Peru
Câteva info neîndulcite despre Peru Peru, deși este pe locul 9 în topul producătorilor mondiali de cafea, pare că nu are aprecierea pe care o merită pentru cafelele de bună calitate pe care le cultivă. Câteva dintre cele mai texturate si echilibrate cafele, cu note...
Panama Coffee
Câteva info neîndulcite despre Panama În República de Panamá, climatul este fierbinte și umed, plajele lungi și albe, munții înalți și încețoșați. Țară care a reușit să lege două oceane este considerată cea mai bogată din America Centrală.Cafeaua panameză este dulce...
Ethiopia Coffee
Câteva info neîndulcite despre Ethiopia Mixul complex de specii și varietăți de cafea originare din Ethiopia fac ca boabele de cafea care provin din aceasta țară să fie unice prin aromele unice pe care le au. Ele sunt recunoscute în întreaga lume prin unicitatea...
Nicaragua Coffee
Frumoasa si exotica Nicaragua Nicaragua nu este pentru oricine, este pentru cei care vor sa se abată de la viața cotidiană în favoarea unei experiențe deosebite. Turistii vin in Nicaragua pentru a vizita vechile orase precum Granada, cu a sa impresionantă catedrală...
Ceremonia cafelei în Ethiopia
Ethiopia și ceremonia cafelei Etiopia este o țară situată în Cornul Africii. Legătura dintre producția de cafea și etiopieni este una extrem de strânsă și care datează de secole. Cafeaua este astfel o componentă esențială a culturii și societății etiopiene. Etiopia...
Pe urmele cafelei. Panama
O cafea surpriză Unul dintre cele mai surprinzătoare soiuri pentru mine, este Panama Boquete. Cafeaua din Panama este în general crescută în ferme mici, de familie, aflate la altitudini mari (pornind de la 100m), cu sol bogat vulcanic și cu un echilibru perfect intre...
Honduras de vacanță
Honduras, vacanța în care încă nu am fost De când mă stiu, iubesc soarele și căldura. Nimic nu mă montează mai mult și nu îmi dă mai multa energie decât o zi călduroasă, o zi în care soarele arde pe cer si totul e plin de culoare. Deși sunt născută toamna, vara simt...
CATEGORII
- Povești despre cafea (26)
- Rețete de cafea (13)
- Sortimentele cafelei noastre (15)