Ingrediente
- 200 ml lapte de migdale
- 1 vanilie
- 1 praf de cardamom
- 120 ml espressodin boabe de Nicaragua
- zahar brun in functie de preferințe
Preparare
Dacă tot am descoperit ca pot face o gramadă de rețete pe bază de cafea, am zis că nu mă dau în lături de la nimic și că încerc cât mai multe rețete oricât de exotic sau nu ar suna. Așa ca ieri în timpul sedinței de shopping, pe lângă murături și mezeluri, am zis să pun pe lista de cumpărături și ceva ingrediente mai fancy, să pot face rețeta ce o aveam în cap. De fapt, nu în cap ci pe google ca sa fiu cât mai exactă. Ingredientele fancy de care ziceam sunt așadar: 1 cutie de lapte de migdale, un băț de vanilie și niscaiva cardamom pentru papilele mele gustative și răsfățul de care urma să am parte. Am băgat ingredientele in plasă și am plecat către bucătăria mea neprofesională să mă apuc de treabă.
Rețeta e simplă, dacă am făcut-o eu o poate face oricine și se face în felul următor.
Am pregătit doua espresso delicioase din cafea boabe Nicaragua, proaspăt râsnite
Laptele de migdale a fost amestecat cu vanilia proaspătă și cu un praf de cardamon dupa care a fost pus la rece. Într-un pahar de sticlă am pus o ceașcă de espresso proaspăt preparat, laptele de migdale amestecat cu vanilia si cardamomul, jumatate de linguriță de zahar brun (eu prefer dulcele), totul turnat peste niște cuburi de gheață. Deasupra, pentru un efect dramatic, am mai presarat un strop de cardamom.
M-am lins pe buze, mai vreau. Data viitoare cresc paharul și adaug și ceva înghețată de vanilie. Putem face fără număr, oricâtă vrem, cafea să fie. Să curgă caloriile, zic !!