Ingrediente
- 200 ml lapte de migdale
- rodie
- sirop de rodie
- 120 ml espresso
- zahăr brun în funcție de preferințe
Preparare
De cate ori mă duc la mama în vizită, găsesc la ea gata pregătite să îmi intre în traistă câteva rodii pentru copilul mic. Știe ea ca îi plac piciului meu rodiile și de cate ori se duce la cumpărături, ia și pentru el cîteva. Bucuria lui, drama mea. Știti pe cineva care se bucură când are rodii de curățat?
Cu gândul la rodiile lui, mi s-a făcut poftă de dulce și am cautat o rețetă nouă. Este foarte asemănătoare cu reteta de Iced coffee cu lapte de migdale și vanilie dar la care facem niște mici schimbări. Ingredientele sunt așadar: 1 cutie de lapte de migdale, 1-2 espresso din cafea de specialitate, o rodie și sirop de rodii.
Rețeta e simplă, dacă am făcut-o eu o poate face oricine și se face în felul următor. Am pregătit două espresso delicioase din cafea boabe Ethiopia Sidamo Guji proaspăt râșnite
Într-un pahar înalt de sticlă se pun 15 ml de sirop de rosie, o ceașcă de espresso proaspăt preparat, laptele de migdale răcit în prealabil, totul turnat peste niște cuburi de gheață. Deasupra se pun boabe de rosie proaspăt curațată. Siropul de rodie are un gust puternic dulce acrișor și contrastează blând cu laptele de migdale iar rodiile presărate pe deasupra, fac un contrast frumos cu aptele, cafeaua și cuburile de gheață. Dacă îl vreți mai dulce, puteți adăuga nițel zahăr brun.
M-am lins pe buze, mai vreau. Data viitoare cresc paharul și adaug și ceva înghețată de vanilie. Facem un Affogato îmbunătățit.