Ingrediente
- 1 espresso proaspăt. Noi am folosit boabe de Costa Rica.
- 30 m l lapte
- 30 ml frișcă lichidă
- o lingurită zahăr
- 50 ml vodka
Preparare
Mă tot gandeam zilele astea ca a nins cam mult în ultima vreme. Cel puțin aici la noi la munte, să tot fie vreo 4 săptămâni de când ne dăm weekend de weekend cu sania pe zapadă și iarna încă nu dă semne că ar vrea să plece. Și eu, ființă fragilă fiind, care îngheață imediat de la frig și mor tot timpul de frig oricît de gros m-aș îmbrăca, caut modalităti de a mă încălzi. Si care este mijlocul prin care te poti încălzi rapid? Alcoolul, desigur 🙂
Așa că astăzi avem un cocktail din cafea cu ceva vodka înăuntru. Să te lingi pe buze, nu alta. Avem nevoie de ingredientele de mai sus, respectiv 1 espresso proaspăt, 30 m l lapte, 30 ml frișcă lichidă, o lingurită zahăr, 50 ml vodka, le punem pe toate într-un shaker și agităm bine. Bautura a fost ușor adaptată pentru a fi simplu de făcut acasă, iar daca nu ai shaker, poti agita bine ingredientele într-un pahar cu gheață. Rezultatul va fi o bautură cremoasă cu un echilibru perfect între aroma cafelei, crema dulce și alcool.
Numai bun pentu vremea asta de afară și pentru zilele când ne întoarcem dârdâiți de la săniuș. 🙂
Să vă fie de bine!