Ingrediente
- pișcoturi/biscuiți savoiardi
- 6 gălbenușuri de ouă foarte proaspete
- 500 gr mascarpone
- 180 gr zahăr pudră
- 40 ml vin Marsala
- 200 ml cafea espresso rece, noi am folosit boabe de Brasil Yellow Bourbon
- 1 strop de sare
- cacao pudră pentru ornat
Preparare
Se face un espresso delicios si se lasă la răcit. Se sparg ouăle si se mixează cu zaharul pudră care se adaugă treptat. În alt bol, se pune mascarpone, asigurându-ne că este bine scurs de zer. Acest pas este important, deoarece textura cremei de mascarpone influențează decisiv aspectul și gustul tortului Tiramisu. E important, deci, să nu conțină umiditate în exces. Se mixează crema mascarpone ca să devină mai fluidă. Se adaugă compoziția de gălbenușuri mixate cu zahăr peste mascarpone. Se adaugă și Marsala și se mixează până amestecul se omogenizează complet.
Se așează în straturi pișcoturile înmuiate puțin în cafeaua espresso și se pun într-un pahar peste care se adaugă crema din belșug până se umple paharul în care servim. Deasupra se pudrează scorțisoara si se pun două boabe de cafea pentru decor.