Ingrediente
- 2 linguriţe pline cu cafea Honduras proaspăt măcinată
- 1 beţigaş de scorţişoară sau 1/2 de linguriţă pudră
- 4 seminţe de cardamom sau 1/2 de linguriţă pudră
- 2 linguriţe cu miere
- 1/2 de linguriţă esenţă de rom
Preparare
A venit primavara, avem alt tonus, avem rețetă nouă 🙂
Pentru cei care sunt deschiși la diverse rețete de cafea și nu se rezumă doar la deliciosul espresso clasic, am găsit zilele trecute o rețetă numai bună de primăvară. Când soarele ne încălzește peste zi dar serile sunt încă un pic răcoroase, adăugăm un pic de rom în băutura noastră preferată și facem un mic cocktail de cafea. Lingeți-vă pe buze, pregătiți-vă de ceva delicios și haideți să facem împreună o rețetă de primăvară cu ingredientul nostru favorit #cafeauadespecialitate Honduras.
Când toate ingredientele sunt gata puse pe masă, pregatiți ibricul. Încălziți 2 ceşti de lapte împreună cu 2 linguriţe pline cu cafea proaspăt macinată, la foc mediu, pentru 5 minute. Noi am folosit pentru această rețetă cafeaua Honduras dar desigur, puteți folosi ce cafea vă place. Luați degrabă un blender și transferați conținutul din ibric în brender peste care adăugați 1 beţigaş de scorţişoară sau jumătate de linguriţă de pudră, 4 seminţe de cardamom sau jumătate de linguriţă de pudră, 2 linguriţe cu miere şi o jumătate de linguriţă cu esenţă de rom. Dacă folosiți semințe, strecurați amestecul obținut și apoi se încălziți până cînd preparatul ajunge la temperatura de servire. Partea cea mai bună? Dacă folosiți pudră de scorţişoară şi cardamom, nu mai aveți nevoie de blender.
Eu ador cafelele condimentate și îmi place să încerc rețete noi. Dacă vă place și vouă rețeta asta pe cât mi-a plăcut și mie de mult, aștept să imi spuneti. Dacă nu, păstrați-vă părerea pentru voi. 🙂
Poftă bună la cafea!