Ingrediente
- cafea Beans. Noi am folosit Kenya
- 2 lingurițe rase de zahăr tos
- 2 lingurițe de apă fierbinte
- 200 ml lapte rece
- cuburi de gheață
- un pahar înalt de sticlă
- cafetieră
Preparare
Se pun 62 de grame de cafea în cafetieră. împreună cu 330 ml de apă în cafetieră, amestecăm cu o linguriţă, acoperim cafetiera şi o lăsăm la temperatura camerei pentru 16 ore.
Se împinge până jos pistonul cafetierei iar cafeaua rezultată se filtrează încă o dată printr-un filtru pentru cafea din hârtie, unul clasic. Se toarnă cafeaua într-un recipient şi se pune la frigider. Cafeaua astfel obținută este un concentrat Cold Brew. Aceasta se diluează în proporţie de 1 la 1 cu apă rece şi gheaţă, lapte și se bea în zilele răcoroase de vară.
Pentru un efect vizual pozitiv, preparatul se toarnă într-un pahar înalt de sticlă.