Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos
- 2 lingurițe de piure de dovleac copt
- zahăr
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/4 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de piper
- 120 ml espresso
- frișcă și scorțișoară pentru decor
Preparare
Am găsit pentru voi o rețetă grozavă pentru serile răcoroase de toamnă.
Căutam pe la piață un dovleac copt, daca este Halloween-ul scobim miezul pe care îl păstrăm pentru rețeta noastră iar din coajă facem un felinar de speriat vecinii pe care îl punem în fereastră.
Din miezul ne dovleac facem un piure pufos. Piureul de dovleac, condimentele și vanilia se pun într-un vas mic pe foc pentru intensificarea aromelor. Se adaugă laptele de cocos și se lasă pe foc câteva minute. Se adaugă zahăr dupa gust și se blenduieste un minut pentru omogenizare. Se adaugă cafeaua espresso noi am folosit Tanzania, si după amestecare se toarnă într-un pahar transparent. Deasupra se toarnă frișcă și se pune un praf de scorțisoară